Από το Blogger.

Ακόμη μια covid-19 χρόνια φτάνει στο τέλος

 Το σημερινό άρθρο δημιουργήθηκε χάρη στο νέο challenge της Άλκηστης από το Little Hope Flags και το άρθρο "Τι έμαθα το 2021." 


Ας παραδεχτούμε κάτι, το 2021 δεν είναι η χρονιά που περιμέναμε. Όπως και κάθε φορά θα μου πεις και ίσως να έχεις δίκιο. Αυτή τη χρονιά όμως είχαμε πραγματικά ανάγκη για καλά γεγονότα & guess what, δεν ήρθαν. Παρόλα αυτά όμως, ακόμη και έτσι φεύγει άλλη μια χρονιά που πάλι μας έμαθε πολλά. Στο άρθρο "Τι έμαθα στα 22 μου" αναφέρω ήδη κάποια πιο προσωπικά μαθήματα αν θες να τα διαβάσεις. Αλλά σήμερα θα δούμε κάποια ακόμη που λίγο πολύ, μάθαμε όλοι μας. 

Ακόμη μια covid-19 χρόνια φτάνει στο τέλος

Να ακούω 

Δεν το λέω για να παινέψω τον εαυτό μου, αλλά η πραγματικότητα είναι πως είμαι πολύ καλή φίλη. Προφανώς έχω κάνει και εγώ τα λάθη μου όπως όλοι. Αν όμως υπάρχει ένα πράγμα που με χαρακτηρίζει είναι ότι δεν έχω ανθρώπους στη ζωή μου, μόνο και μόνο για να λέω τον πόνο μου, θα ήταν άδικο. Όσο περισσότερο μάλιστα περνάνε τα χρόνια ίσως μιλάω και λιγότερο για εμένα. Αλλά ειδικά φέτος ήμουν μια πολύ καλή "ψυχολόγος". Είτε ήθελες απλά να μου πεις κάτι για να το βγάλεις από μέσα σου, είτε επειδή ήθελες τη συμβουλή μου. 

Είναι κάτι που συμβουλεύω τους πάντες να εντάξουν στη ζωή τους. Να μάθουν να ακούν. Είτε είναι κάτι σοβαρό είτε όχι. Να είσαι εκεί όχι μόνο για "απαντήσεις" αλλά για να μάθεις ίσως και κάτι από την οποία κουβέντα. Μάθε να ακούς, τους δικούς σου ανθρώπους αλλά και όχι μόνο. 

Να εκτιμώ τα μικρά 

Πάντα το άκουγα ή το διάβαζα αλλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Πώς γίνεται να εκτιμήσεις ένα απλό μήνυμα, ένα απλό φαγητό, ένα απλό περπάτημα έξω. Πως γίνεται; Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απορία μου. Τελικά και όμως γίνεται. Γιατί αυτά τα φαινομενικά "απλά" μόνο απλά δεν είναι. Κρύβουν από πίσω δουλειά, συναισθήματα, σκέψεις. Τίποτα τελικά δεν είναι απλό. Όλα χρειάζονται αφοσίωση και κόπο. Για αυτό να λες ευχαριστώ, έστω και μέσα σου, ακόμη και για τα πιο μικρά. 


Δεν ξέρεις τι κρύβει η ζωή κανενός

Καμία ζωή δεν είναι τέλεια όσο και αν φαίνεται. Δεν ξέρεις τι κρύβεται μέσα σε κάθε σπίτι και πίσω από τη κάθε φωτογραφία που βλέπεις στο διαδίκτυο. Συνήθως βγάζουμε προς τα έξω, κυρίως δημόσια, μόνο τη καλή πλευρά της ζωής μας ή τουλάχιστον δεν λέμε πάντα την αλήθεια. Αυτό δεν είναι κακό γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη αισιοδοξία. Αλλά σταματά να πιστεύεις πως επειδή 1 τομέας στη ζωή κάποιου ανθρώπου πάει καλά, ότι έχει την τέλεια ζωή. Κάποιος που έχεις μια καλή δουλειά, δεν σημαίνει πως είναι καλά απαραίτητα στη προσωπική του ζωή. Κάποιος που έχεις μια μακροχρόνια σχέση δεν σημαίνει ότι τα πάει καλά και με τους γονείς του ή τη δουλειά του. Όλοι έχουμε προβλήματα, ανάποδες, εμπόδια και καλό είναι να μην μένουμε μόνο στο " Τι βλέπουμε" αλλά να επικεντρώνουμε στο τι πραγματικά συμβαίνει. 

Εσύ τι έμαθες το 2021? 

You May Also Like

8 comments

 1. Τα μικρά είναι τα μεγάλα, που είχε πει κάποιος κάποτε...
  Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόσο σημαντικό είναι όντως να ακούς τον άλλον πραγματικά και να μην τον ακούς απλά περιμένοντας να μιλήσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Να μάθεις να ακούς" ένα από τα χαρακτηριστικά μου και ένα από τα ταλέντα μου.
  Βέβαια, όταν ακούς παραπάνω από όσο πρέπει, φτάνεις στο σημείο να μην σε ακούν οι άλλοι και πόσο μάλλον αυτούς που ακούς. Αλλά ok!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σημασία έχει περισσότερο να είσαι παρών σε αυτά που σου λένε να ακούς ουσιαστικά, εκείνοι μετά ας κάνουν όπως νομίζουν. Αν αυτό που κάνουν είναι λάθος , θα ανταμειφθούν καταλλήλως.

   Διαγραφή
 4. Ειδικά το να εκτιμάμε τα μικρά πράγματα στην ζωή βοηθάει για να μάθουμε να εκτιμάμε την ίδια την ζωή!��

  ΑπάντησηΔιαγραφή