Από το Blogger.

Δημιουργία Δωρεάν Blogger Blog βήμα-βήμα

 Πώς θα ανοίξεις Blogger Blog σε 3 βήματα!Δημιουργία Δωρεάν Blogger Blog βήμα-βήμα


Όσο και να υποτιμούν αρκετοί την πλατφόρμα του Google Blogger είναι το καλύτερο μέρος να ξεκινήσεις όταν είσαι αρχάριος αν με ρωτάς. Γιατί μπορείς να φτιάξεις ένα όμορφο site χωρίς πολλά έξοδα. Πάμε να δούμε πως μπορείς να το κάνεις. 


*Υπάρχουν κάποια βοηθητικά βίντεο στο άρθρο για την διευκόλυνση σας. Ουσιαστικά είναι φωτογραφίες σε slideshow (αρχικά είχαν γίνει στο wordpress) .

Μπορείς να το ακούσεις εδώ: 


Συνδέσου στο Blogger 


Για να συνδεθείς στο Blogger τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ήδη οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε έναν λογαριασμό στη Google, μιας και τα Android κινητά μας σχεδόν το επιβάλουν. Οπότε μόλις μπεις σε αυτό το link θα κάνεις είσοδο στο blogger με email (gmail) και τον κωδικό σου. Φτιάξε το Blogger προφίλ σου 


Είναι ένα βήμα που το βάζω στην αρχή γιατί στην πορεία μπορεί να το ξεχάσεις και δεν πρέπει. Το προφίλ σου στο Blogger είναι πιο σημαντικό από όσο πιστεύεις. Καθώς εκεί μπορεί να μπει οποιοσδήποτε μπει και στο blog σου. Δεν έχει καμία σχέση με την About Page που γράφουμε. Είναι κάτι πιο μικρό με ελάχιστες πληροφορίες για εσένα και μια εικόνα προφίλ που θα σε χαρακτηρίζει στον χώρο του Blogger.  

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι πατήσεις το menu επάνω αριστερά. Να επιλέξεις τις ρυθμίσεις και μετά απευθείας κάνεις κλικ στο Προφίλ χρήστη. Έτσι αυτόματα θα βρεθείς στο Blogger προφίλ σου. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια για να φτιάξεις το προφίλ σου. Θα καταλάβεις ακριβώς τι και πώς. Το μόνο που θα πω είναι να μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις δική σου φωτογραφία. Σκέψου ότι λογικά έχεις ήδη μια φωτογραφία σου κάπου σε Facebook ή Instagram. Δημιουργία Ιστολογίου

Πάμε τώρα στα σημαντικά. Πάμε στη δημιουργία του ιστολογίου μας. Αρχικά πηγαίνεις πάλι στο μενού πάνω αριστερά. Έπειτα κάνεις κλικ στη πρώτη επιλογή που λέει Δημιουργία Ιστολόγιου.

Θα σου ανοίξει ένα πλαίσιο στο οποίο πρέπει να γράψεις το όνομα για το οποίο έχεις αποφασίσει για το blog σου. Για παράδειγμα εγώ εδώ χρησιμοποίησα το ήδη υπάρχον blog μου. Το Woman's Book Story .

Αφού γράψεις το όνομα και επιλέξεις συνέχεια θα σου ζητήσει να γράψεις το url που θες να έχει το blog σου. Στη προκειμένη περίπτωση το link σου "απαιτείται" να τελειώνει σε .blogspot.com όμως αυτό μπορείς να το αλλάξεις αν θες. Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να δούμε το πώς σε ένα επόμενο άρθρο. 
Όταν λοιπόν συμπληρώσεις και το link σου και πατήσεις συνέχεια το blog σου θα έχει δημιουργηθεί. Σίγουρα τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε. Όμως το αρχικό βήμα μόλις έγινε. Ένας νέος ορίζοντας δημιουργηκότητας μόλις ξεκίνησε.  


Κάτω από τα άρθρα μπορείς πάντα να μου γράφεις διορθώσεις αν έχω γράψει κάτι λάθος, γιατί πάντα μαθαίνουμε, όπως επίσης τις απορίες σου γύρω από θέματα του blogging για να τα λύσουμε σε επόμενο άρθρο!  You May Also Like

0 comments